Asistenta NONSTOP pentru rezervari online:
Tel.: 0372 138 650

Cauti hotel in Brasov, Predeal sau Poiana Brasov? 

E-mail RSS
Home breadcrumb arrow Brasov City breadcrumb arrow Transfagarasanul a fost declarat cel mai tare drum din lume

Transfagarasanul a fost declarat cel mai tare drum din lume

Transfagarasanul a fost declarat cel mai spectaculos drum din lume de catre site-ul auto CarsRoute. com intr-un top al celor mai uimitoare 15 sosele si trasee din lume.

Supranumit si “drumul din nori” Transfagarasanul, a fost construit initial pentru a servi in scopuri militare si reprezinta cel mai inalt si mai dramatic drum asfaltat din Romania, mentioneaza site-ul. Construit in perioada 1970-1974 la comanda lui Nicolae Ceausescu, Transfagarasanul uneste orasele Sibiu si Pitesti cu cei 90 de kilometri ai sai si ajunge la o altitudine de aproximativ 2000 de metri in cel mai inalt punct al sau, Balea Lac. Pe traseu se gaseste un tunel de aproximativ 1 kilometri la constructia caruia se spune ca au murit 400 de oameni, desi cifrele oficiale declara doar 40. Pentru a crea calea printre munti s-au folosit pentru 6 milioane de kilograme de explozibil.

Transfagarasanul ia fata unor drumuri ale lumii de o frumuseţe rara din Italia, Norvegia, Emiratele Arabe Unite, Elveţia sau Argentina. Pe locul doi se afla Stelvio Pass din Italia, iar pe locul trei Lysebotn Road din Norvegia.

CarsRoute.com aminteste si faptul ca realizatorii emisiunii Top Gear, difuzata de BBC, au declarat Transfagarasanul unul dintre cele mai uimitoare drumuri din lume.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Transfagarasanul a fost declarat cel mai tare drum din lume, 1.0 out of 10 based on 1 rating
 
No Comments  comments 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 − one =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>